Amb aquest cicle la Càtedra va voler obrir unes espais de debat sobre el futur de tres temes concrets: les biblioteques tradicionals, el català a la universitat, i les càtedres universitàries.
El cicle, que va tenir lloc a la Fontana d’Or de Girona, va començar amb el debat titulat “El futur de les biblioteques tradicionals” (veure vídeo) i que va tenir lloc el dia 30 de novembre. La Càtedra ha tingut la immensa sort que el professor Ferrater li llegués tots els seus llibres, cartes i papers privats. La Càtedra té, doncs, una relació d’estima molt particular pel que significa una biblioteca. Amb aquest debat, però, es va voler fer una mirada cap al futur i plantejar-se una colla d’interrogants. El debat va ser una bona ocasió per parlar no solament de les noves tecnologies que adopten les biblioteques sinó també del nou rol que elles mateixes van adquirint i de la seva importància, tant acadèmica com per a la ciutadania en general. El debat va comptar amb la participació de tres destacats experts en biblioteconomia i en les noves tecnologies de la informació: Ernest Abadal (Prof. de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB), Ciro Llueca (Coordinador del PADICAT -Patrimoni Digital de Catalunya- a la Biblioteca de Catalunya) i Lluís Anglada (Director del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya). L’acte va ser moderat per Antònia Boix (Directora de Biblioteques de la UdG).
El dia 21 de desembre, va tenir lloc el segon debat del cicle, que va versar sobre “El futur de la llengua catalana a la Universitat” (veure vídeo), i que va comptar amb la participació de Jordi Matas (Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració i exvicerector d’Estudiants i Política Lingüística de la UB) i Roger Melcior (estudiant i president de la Plataforma Universitària pel Català). Va moderar el debat Mª Jesús Ferrés i Fluvià (Responsable de relacions internacionals i projectes estratègics del Comissionat per a Universitats i Recerca).
Finalment, el 25 de gener es va debatre sobre “El futur de les Càtedres de la UdG i la transferència de coneixements” (veure vídeo). Es va comptar amb la participació del Prof. Enric Mendizábal (Professor de Geografia Humana de la UAB), Joaquim Maria Puigvert (Vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG) i Josep-Maria Terricabras (director de la Càtedra Ferrater Mora). El debat va comptar amb l’assistència de les direccions de càtedres de la UdG i amb altres dirigents d’entitats compromeses amb el funcionament i finançament de les càtedres universitàries catalanes.